Sociale vaardigheidstraining

Locatie: Het Opvoedcafe (Oudegracht 160-162 in Alkmaar)

Sociale vaardigheidstraining 
Het Opvoedcafe organiseert 2 keer per jaar een Sociale vaardigheidstraining Top-Kind! 
De training is een programma dat kinderen tussen 7 en 12 jaar in een groepje vaardigheden leert om in het dagelijks leven problemen, die angst of spanning oproepen, op te lossen. Deze vaardigheden bevorderen de emotionele veerkracht en ze stimuleren het zelfvertrouwen in het omgaan met juist die specifieke situaties, die voor het kind moeilijk zijn of die angst oproepen.

Wat houdt de training in?
De deelnemers leren hun negatieve gedachten te veranderen in helpende, positieve gedachten en zichzelf te belonen voor een poging om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Ook leren ze in een stappenplan de moeilijke situaties op te delen in kleine overzichtelijke stappen. Deze vaardigheid draagt ertoe bij dat de kinderen leren met meer zelfvertrouwen een gevreesde situatie aan te pakken. Het samenwerken, elkaar helpen en het met elkaar bespreken van allerlei belevenissen wordt in de groep gestimuleerd zodat de kinderen leren sociale steun op te bouwen, zodat zij zich prettiger voelen en elkaar kunnen helpen om welke situatie dan ook, effectief aan te pakken.

Algemene Informatie
De deelnemers ontvangen allemaal hun eigen werkmap, waarin ze opdrachten maken. Dit mapje nemen ze steeds mee naar huis, zodat ook de ouders op de hoogte blijven van de inhoud van de wekelijkse sessie.

De training Top-Kind bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 75 minuten op de woensdagmiddag met een terugkombijeenkomst na 2 maanden. Parallel zullen er 2 oudergesprekken gehouden worden. Alle sessies worden gehouden bij Het Opvoedcafe op de Oudegracht 160-162 onder leiding van Saskia Wijga (Saskia is opgeleid aan de Hoge School van Amsterdam en reeds jaren werkzaam in de ambulante psychiatrie) en Romy van Tiggelhoven (Romy is opgeleid aan de Hoge School van Amsterdam en werkzaam als pedagoog bij Het Opvoedcafe) 

Wanneer?
Bij voldoende aanmelding start twee maal per jaar een nieuwe training voor een groep jongens en/of meisjes tussen 6 en 9 jaar en een groep tussen 10 en 12 jaar.

Aanmelden
Ouders kunnen op eigen initiatief, of op verwijzing van de huisarts of de specialist, een afspraak maken met Het Opvoedcafe via
info@opvoedcafe.nl of telefonisch via 072-8440910. 


Aanmelden

Naam:
E-mail:
Vraag: